Kenapa bahagian pipi, hidung dan dahi sakit atau FACIAL PAIN

Jangkitan berlaku bila sinus dan saluran nasal mengalami keradangan ( membengkak). Sinus-sinus adalah seperti Air pocket yang terletak disekitar bahagian dahi, pipi dn hidung .


Image result for sinus facial pain 

Sinus akan menghasilan mukus, seperti 'jelly-like liquid' untuk yang melindungi dengan memerangkap kuman-kuman..

Mukus yang banyak boleh terjadi jika mengalami alergi atau selsema. Tetapi, mukus yang berlebihan ini, mengalakkan pertumbuhan bakteria/kuman di bahagian sinus yang boleh menyebabkan jangkitan bacteria atau virus. jangkitan boleh berlanjuatan shingga 2 minggu. jika berlarutan, pergilah buat temujanji dengan Doktor perubatan...

 Kenapa nak cerita pasal sinus?

untuk perkongsian untuk mengurangkan facial pain (pengalaman sendiri). bahagian yang akan terasa sakit sangat adalah dibahagian pipi dan hidung. dahi kurang. mcm ada persaan kene tumbuk di bahagian muka. Untuk mengurangkan keradanagn kat bahagian sinus tanpa makan ubat-ubatan dari Doctor. ( sy dah ambil ubat dr Dr, tapi nak try mkn supplement shaklee)

1. 30 biji Alfalfa sehari
2. 3 capsules Omega guard
3. Vitamin C-2 bj

Alhmdulillah, dalam seminggu dah berkurangan sakit. bila dah berkurangan kesakitan, still akan makan shklee tapi tak la sebanyak diatas yg normal je;
1. 10 bj alfalfa sehari
2. 3 omega
3. 1 vitamin C..

Buat masa sekarang tak la sembuh sepenuhnya 100%, tapi sakit berkurangan... 
*Tips nak mengelak g hospital 


untuk keterangan lanjut
klik link untuk terus whatapps: www.wasap.my/60193643991







Powered by Blogger.